slagwerk

 

Al meer dan 30 jaar sla ik met veel plezier mijn kostje bij elkaar. Als free-lancer ga ik van project naar project bij ensembles en theatergroepen en bedenk ik samen met anderen nieuwe producties. Ik hou van slagwerk spelen omdat het zo heerlijk aards is.

 

CV:

Aan het Utrechts Conservatorium studeerde ik slagwerk bij Michael de Roo en ik volgde masterclasses bij de Japanse marimbaspeelster Keiko Abe.

In 1990 behaalde ik Cum Laude mijn diploma Uitvoerend Musicus.

 

Heel wat jaren speelde ik bij verschillende ensembles binnen de klassieke en modern-klassieke muziek, waaronder ASKO/Schönberg Ensemble en Het Nieuw Ensemble. Tevens maakte ik van 2004 t/m 2006 deel uit van Slagwerk Den Haag.

 

Daarna ben ik me steeds meer gaan toeleggen op het combineren van slagwerk met andere kunstvormen, zoals theater, film en dans. Ik speel en schrijf muziek, en houd me bezig met improvisatie in voorstellingen voor zowel volwassenen als kinderen.

 

In het verleden ondermeer bij Jeugdtheater Sonnevanck (Kogelvrij Glas, Hans en Grietje, De Sneeuwkoningin), Het Filiaal (Momo en de Tijdspaarders), Oorkaan (Wie temt de Koning), Vis a Vis (Silo 8), Waterproof Live.

 

Samen met fluitiste Noortje Huiskens vorm ik het duo Women in Wonderland. Met onze improvisaties brengen we speciale ruimtes zoals kerken, fabrieken en werkplaatsen tot klinken, en we geven o.a. openluchtconcerten met swingende wereldmuziek, rustgevende meditatieve klanken, en bekende klassieke stukken. 

 

Ook toerde ik 5 jaar door het land samen met kinderboekenschrijver Jacques Vriens met de voorstellingen "Van Rotschool tot Korenwolf", "Grootmoeders Grote Oren" en "Het geheim van Meester Jaap", waar ik tevens de muziek voor schreef. In het najaar van 2015 en in 2016 stonden we wederom samen op de planken met De Kindertemmer.

 

Projecten:

 

Todo & Co

Women in Wonderland

Slaapzak concert

Simpel Verlangen

 

 

                   stokken k