Over Fredrike

In 1990 studeerde ik Cum Laude af in Utrecht, hoofdvak slagwerk. Met veel plezier heb ik jarenlang mijn kostje bij elkaar geslagen. Hedendaags klassieke muziek, kamermuziek, slagwerkgroep Den Haag, combinaties met theater, dans en film, op vele verschillende plekken heb ik mogen spelen en dat heeft me gevormd tot de muzikante die ik nu ben.

Inmiddels is mijn muzikale pad verdergegaan en het ontwikkelt zich nog steeds. 10 Jaar geleden kwam ik in de ban van bodypercussie, een manier om met je eigen lichaam swingende grooves te maken, en sinds die tijd verzorg ik workshops bodypercussie, vaak gecombineerd met zingen, aan verschillende doelgroepen, zoals koren, schoolklassen, in het bedrijfsleven en aan iedereen die geïnteresseerd is in zijn/haar lijf als muziekinstrument. In deze workshops komt mijn passie voor ritme, muziek, en het werken met mensen samen. “Iedere keer word ik weer enthousiast van het plezier dat ontstaat, en de energie die loskomt in de workshops, mensen worden vrijer en hun speelse kant komt omhoog, super mooi om te zien!”

De laatste jaren heb ik mijn grote liefde voor, en specifieke affiniteit met de ouder wordende, vaak ook kwetsbare mens ontdekt. Mijn nieuwe muzikale liefde, de acccordeon, komt hierbij goed van pas. “Het is prachtig om te zien hoe je via muziek contact kunt maken, voorbij woorden en met een open hart, inspelend op wat zich voordoet, puur en spontaan.”  Als muzikante ben ik verbonden geweest aan de dansvoorstelling Simpel Verlangen, die in verpleeg –en verzorgingshuizen in het hele land speelde. Sinds juni 2018 ben ik muzikaal leider van Grijze Koppen Orkest Moerwijk in Den Haag.

Als muzikante maak ik deel uit van wereldmuziek band Todo & Co: Wervelende wereldmuziek door vier multi instrumentalistes. Samen met Noortje Huiskens vormen we het marimba/fluit duo Women in Wonderland. Dit sprankelende duo speelt bekende klassieke stukken, gearrangeerd voor fluit en marimba, improvisaties en meditatieve muziek. Samen met Hermine Schneider, bugel, vormen we het Women in Wonderland trio, dat jaarlijks een Slaapzak Concert verzorgt bij ’t Hart op zolder. Verder heb ik tijdens de corona lockdown in het voorjaar van 2020 een nieuw concept ontwikkeld om mensen in de wijk, die wel iets extra’s kunnen gebruiken, een muzikaal hart onder de riem te steken: Muzikale Balkon-Ode 

“Het overkoepelende in al mijn muzikale werkzaamheden is dat ik graag mensen enthousiasmeer, en meeneem in de vitale wereld van muziek en ritme. Ik hou enorm van de pareltjes die ontstaan wanneer je in het hier en nu muziek maakt met elkaar. Ik kan de voorwaarden scheppen voor ontspanning, plezier, en dat je je op je gemak voelt, de magie van de muziek doet de rest…..”  

Delen met je netwerk?