Bodypercussie, koren

* Heb je zin in een leuke (en stiekem ook leerzame) activiteit, bijv. tijdens een repetitieweekend?

* Ben je er nieuwsgierig naar hoe een nummer uit jullie repertoire nog meer kan swingen met bodypercussie?

* Heb je een bestaand koorstuk gevonden waar al bodypercussie in zit, maar blijkt het niet zo makkelijk om de ritmes aan te leren?

Graag kom ik langs voor een workshop waarin je kunt ervaren hoe leuk en verbindend het is om met ritme bezig te zijn en samen in een groove te zitten!

Na de workshop ben je losser geworden met ritme en beheers je bodypercussie ritmes die makkelijk te gebruiken zijn in het pop -en gospelsong repertoire.

Of misschien vind je het leuk om een specifiek nummer op jullie repertoire door mij te laten voorzien van bodypercussie, dan kom ik graag langs om de op maat gemaakte ritmes met jullie door te nemen.  

Ook kan ik helpen bij het instuderen van bestaande stukken waar al bodypercussie in zit, bijv. Mimikusimama, Bring me little water Sylvie.

Neem gerust contact met me op om de mogelijkheden te bespreken.

“De Bodypercussie workshop van Fredrike was geweldig! Inspirerend, vakkundig en humoristisch. In overleg met mij en helemaal op maat, dat was ook super. Mijn koor heeft door deze workshop veel meer zelfvertrouwen en ook plezier gekregen in het werken met ritmes. En dat alles in één ontspannen en energieke middag!”

Hester Dam, dirigente Koor_ts.

“Wij vonden het allemaal een super ervaring. Sommigen zijn geschrokken, anderen laaiend enthousiast. Er wordt nu geëvalueerd op welke manier we met bodypercussie doorgaan. Je hebt ons veel laten zien. Zonder uitzondering waren we allemaal enthousiast over jouw persoon, kunde en didactische aanpak. Dit kun je echt heel goed.”

Josette Brinkhof, dirigente Close Focus.

Fredrike heeft voor mijn koor in Den Haag, Archicapella, een workshop Bodypercussie & zang gegeven. Dat was een feestje! We hebben verschillende ritmes geleerd en een lied uit ons repertoire van bodypercussie voorzien. Dat was leerzaam, soms hilarisch en gaf enorm veel energie. Ik kan het elk koor aanraden.

De heerlijkheid van samen zingen, op die manier in verbinding zijn met elkaar en de muziek laten stromen, wordt door koorzangers enorm gemist als samen zingen niet live kan.

In deze online workshop probeer ik precies dát aspect van contact en de essentie van samen zingen en musiceren, vorm te geven in een online omgeving.

Klik hier om er meer over te lezen!

Om het groepsgevoel weer wat leven in te blazen in de coronatijd hebben wij een online workshop bodypercussie en zang gevolgd. Onder enthousiaste leiding van Fredrike werd iedereen uitgedaagd tot allerlei leuke oefeningen voor het scherm. Zo kregen we toch weer een beetje het gevoel van samen muziek maken. Een aanrader voor een ieder die iets leuks wil ondernemen met zijn of haar koor.

Mariëtte Herstel, Houtens Kamerkoor Rondo

Reacties van koorleden in één woord:

Leuk, energieverrijkend, doorslaand succes, inspirerend, intensief, superleuk, vernieuwend, super, vet, leerzaam, top.

Delen met je netwerk?