WORKSHOP NATURJODEL

11 juni 2023 bij ’t Hart op zolder, 11u-17u

3 december 2023: Vervolg workshop Naturjodel

Deze workshop is een speelse kennismaking met de wereld van de Naturjodel en andere natuurgeluiden. We leren de techniek van de registerwissel, zingen eenvoudige Naturjodels, en begeleiden onszelf met “Gradhäbe”, een geharmoniseerde bourdonklank. Kippenvel is gegarandeerd!! Traditioneel wordt de Naturjodel op het gehoor geleerd en doorgegeven. Dit is ongelooflijk bevrijdend!

De oorsprong van het jodelen gaat terug tot de Prehistorie. Herders en verzamelaars communiceerden door te jodelen. Jodelvormen van communicatie bestaan over de hele wereld. We horen de techniek van de registerwissel bijvoorbeeld bij de Pygmeeën in Afrika, het joiken in Finland, de Inuit, en in Mongolië, de VS, Georgië, Bulgarije, en natuurlijk het Alpengebied, Zwitserland en Oostenrijk.

Voor deze workshop is geen ervaring nodig, alleen nieuwsgierigheid en zin om deze fascinerende klankwereld te ontdekken.

Datum            : zondag 11 juni 2023
Tijd                  : 11u – 17u
Plaats              : ’t Hart op zolder
Provincialeweg 66A, 3998 JK Schalkwijk (bij Houten)
Investering     : € 90,-
Info & opgave: via contact of 06-14683265

De workshop wordt geleid door zangeres/stemcoach/koorleider Doris Hintermann Masi uit Basel, Zwitserland.

Website van Doris: LA VOCE – Doris Hintermann

Mijn passie voor de stem, of het nu is wanneer ik zelf zing, naar anderen luister of lesgeef, vergezelt me al vele jaren. Er is iets ongelooflijk bevrijdends aan dit diepe gevoel van geluk. Dit door te geven is een van mijn belangrijkste doelen bij het werken met de stem.

Ik ontdekte het jodelen tijdens een theaterproject. De geluiden van de natuur raakten me diep en ik begon me intensief te verdiepen in de Naturjodel. Ik reisde naar de plaatsen in Zwitserland waar deze traditie bewust wordt gecultiveerd en nam les van verschillende jodelaars. Al 15 jaar leid ik jodelworkshops en sinds 2017 een jodelkoor, de NaturJodelFrauen Basel. Naast mijn passie voor jodelen werk ik als muziekdocent en theater professional.

Delen met je netwerk?