Voor kinderen

Het is enorm leuk om voorstellingen voor en met kinderen te spelen. Eerlijker publiek kun je je niet wensen! Ik ben dan ook heel blij met de samenwerking met kinderboekschrijfster Annet Schaap. We maakten vertelvoorstellingen van haar boeken “Lampje” en “De boom met het oor”. Vers van de pers is de voorstelling bij haar nieuwste boek “De Meisjes”. Verder speel ik een voorstelling voor de allerkleinsten, Muziek maken met Muis, naar het boekje van Lucy Cousins.

DE MEISJES

Een muzikale vertelvoorstelling naar het boek
“De Meisjes, zeven sprookjes” van Annet Schaap.

Annet bewerkte zeven bekende sprookjes tot verrassende vertellingen. Samen maakten we een voorstelling van het 1e sprookje: “Meneer Pelsteel”.

Het paard van de koning was wit, dat wel. Maar zij moest achterop bij een soldaat. De andere nam haar spinnenwiel mee. Haar hoofd deed vreselijk zijn best om het allemaal mooi en romantisch aan elkaar te lijmen. Dat lukte maar een beetje.

Neem gerust contact op voor informatie en boekingen.

Speeldata 2021:
4 sept 15.30u: boekpresentatie Theater Kikker, Utrecht
11 sept 15.30u: Openbare Bibliotheek, Utrecht
9 okt 15u: Boekhandel Donner, Rotterdam
10 okt mid: Boekhandel Broese, Utrecht
13 okt 15.00u: Kinderboekwinkel Kiekeboek, Haarlem
16 okt mid: Boekhandel Paagman, Den Haag
17 okt 14.30u: Stadsklooster, Utrecht
24 okt 15u: Kennemer Boekhandel, Haarlem

LAMPJE

Een muzikale vertelvoorstelling naar het boek van Annet Schaap.

Een verhaal over geheimzinnige zeewezens en stoere piraten. Over het Zwarte Huis van de Admiraal, waarvan ze zeggen dat er een monster woont. Over een grijze vuurtoren op een eiland, dat nog net vastzit aan het vaste land. Over Lampje, de dochter van de vuurtorenwachter, die iedere avond de eenenzestig treden beklimt om het licht aan te steken. Over een stormachtige avond, waarop de lucifers op zijn en alles misgaat. Maar vooral over dapper zijn en meer kunnen dan je ooit had gedacht.

Annet en Fredrike maakten samen een muzikale vertelvoorstelling van dit prachtige verhaal. Geniet van de avonturen van Lampje, met mooie weemoedige liedjes en sfeervolle muziek!

Voorgelezen door Annet Schaap zelf. 

Neem gerust contact op voor informatie en boekingen.

DE BOOM MET HET OOR

Iedereen heeft oren
Elk pasgeboren dier,
Het allerkleinste krekeltje
Een hier en eentje hier
Maar bomen niet, maar bomen niet…

Of wel?

Van het mooie prentenboek ‘De boom met het oor’ hebben schrijfster Annet Schaap en muzikante Fredrike de Winter een mooie kleine vertelvoorstelling gemaakt.

Annet leest het verhaal over de allerhoogste boom in het park die een oor in zijn stam heeft, een oor dat echt luistert.

Fredrike zingt erbij, en speelt op de grote houten marimba het lied van de boom.

Vanaf 5 jaar

De Boom met het oor is tot kerntitel voor de Kinderboekenweek 2022 gekozen!!

Neem gerust contact op voor informatie en boekingen

MUZIEK MAKEN MET MUIS

Vier een écht Muisfeest en boek nu het optreden: “Muziek maken met Muis!”.

Actrice Roos Belinfante in het levensgrote pak van Muis en accordeoniste Fredrike de Winter komen naar u toe en met de aanwezige kinderen wordt er een heus Muislied ingestudeerd. Hierna mogen de kinderen natuurlijk op de foto met Muis!

Duur: ongeveer een half uur

Neem gerust contact op voor informatie en boekingen.

Delen met je netwerk?